Новини проекту
Новий навчальний рік!
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

«Метелики…» в Сахновецькій школі

Дата: 12 березня 2020 о 07:49, Оновлено 12 березня 2020 о 07:56
226 переглядів

25 лютого в Сахновецькій школі відбулася подія, яка нікого не залишила байдужим і обговорюється й учнями, й вчителями, й техперсоналом вже декілька днів. До нас завітали наші добрі друзі Радушинська Оксана Петрівна з батьками та команда проєкт «Особлива книга для особливих дітей» з презентацією аудіокниги «Метелики в крижаних панцирах».

«Метелики…» в Сахновецькій школі



         25 лютого в Сахновецькій школі відбулася подія, яка нікого не залишила байдужим і обговорюється й учнями, й вчителями, й техперсоналом вже декілька днів. До нас завітали наші добрі друзі Радушинська Оксана Петрівна з батьками та команда проєкт «Особлива книга для особливих дітей» з презентацією аудіокниги «Метелики в крижаних панцирах».
Напередодні події, готуючись до нашої зустрічі, ще раз переглянули біографію нашої талановитої землячки, перечитали твори Оксани Петрівни, підготували невеличку презентацію, переглянули події співпраці з ГО «Рух до перемоги», підготували сюрпризи й подарунки. Всі жили передчуттями зустрічі.
            І ось з’явилися наші талановиті гості та розпочалося диво. Спочатку директорка Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г. Шевченка Валентина Черноус окреслила моменти співпраці з Українським культурним фондом. Потім дискусію взяла у свої руки авторка проєкт Олена Цісарук. Вона, як вмілий диригент, керувала ходом презентації. Форма інтерв’ю учасниками процесу презентації зробила не тільки авторів проєкт, а й всіх присутніх в залі. Ми дізнались від Оксани Петрівни та Макара Богдана Петровича як народилася ідея створення такого літературного продукту, хто озвучував героїв книгу, як проходив процес запису, які враження від роботи отримали учасники проєкт, про моральні та соціальні аспекти, про мрії та надії.
                 Та ось Ігор Вилегжанін за звукорежисерським пультом натиснув на вмикач проєктор і почалася піщана феєрія. Під тиху проникливу мелодію людські руки створювали дивовижні ілюстрації роману. Картинки змінювали одна одну, змінювався настрій глядачів. Обличчя то відбивали глибокий сум, то пробігала тиха усмішка, то в очах з'являвся промінчик надія, який перетворювався у вибух захоплення. За декілька хвилин пробіг сюжет дивовижного твору. І навіть, хто і не читав «Метеликів…» зрозумів, що це книга про любов, дружбу, надію і віру. Книга про мрію і втілення її в життя.
              Глядачі були приголомшені. В залі панувала цілковита тиша. Кожного переповнювали емоції та думки… Життя – це безцінний дар, посланий нам Всесвітом. Все, що посилають нам небеса, потрібно сприймати з вдячністю. Необхідно знаходити позитивне зерно навіть в негативних моментах. Кожна людина, яку ми зустрічаємо на життєвому шляху, з’являються невипадково. Діліться тим, що маєте: грошима, розумними думками, талантом, власним теплом. Все це повернеться до вас сторицею. Якщо у вас є мрія, не бійтесь кинути все, заради її досягнення! Святкуйте навіть маленькі перемоги, адже з них складається щастя.

Спонукала до продовження роздумів і чутлива пісня у виконанні Христини Соловій, учасниці презентації, студентки Хмельницького музичного коледжу ім. В. Заремби.

Сьогодні не одна людина проведе вечір у гарній компанії героїв роману «Метелики в крижаних панцерах», увімкнувши аудіокнигу. Буде вслухатися в неповторні голоси, а уява подарує нові візуальні образи та поведе виром думок.

На завершення зустрічі школярі розповіли Оксані Петрівні про те, як вона та її творчість надихають на власні мистецькі пошуки. Так учениця 11 класу Лавренюк Аня сказала: «Оксано Петрівно, у Вас сьогодні є привід для радості, бо Ваш приклад надихає нас. Ми пишаємося знайомством з Вами й вдячні Богу, що звів з Вами на життєвому шляху.
Коли я побачила Вас і почула у школі під час зустрічі, відчула потребу більше дізнатися про Вас, прочитати Ваші твори. Ця інформація і враження настільки мене вразили, що я не могла тримати їх в собі. Мені хотілося поділитися нею з оточенням. Як раз тоді оголосили конкурс «Юних журналістів». Я на одному диханні написала статтю «Незламна подільська мадонна» та виборола друге місце. Ви принесли мені перемогу в обласному конкурсі, самі не відаючи того».
Прокопишина Аня презентувала декілька ілюстрацій до творів авторки.

Школярики подарували великі серця «хенд-мейд» усім учасникам команди, а Оксану Петрівну нагородили створеним власноруч орденом Усмішки у вигляді сонечка, бо наша талановита землячка і є сонечком, яке не тільки світить, а й гріє. Передали волонтерці малюнки захисникам України. та гроші, що вторгували на доброчинному ярмарку, для чергової поїздки в зону ООС.

Дякуємо всім учасникам за теплу й щиру зустріч. Бажаємо нових вдалих творчих проєктів.
 

Заступник директора з НВР Смірнова Ірина.

Фото Радушинського Петра.

    

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.